محققان ژاپني با استفاده از سلول‌هاي بنيادين كم‌خوني را درمان كردند.

به گزارش تلويزيون سراسري ژاپن (ان.اچ.كي)، محققان مركز تحقيقات فيزيكي و شيميايي "ريكن" واقع در "تسوكوبا" در استان ايباراكي، حجم بالايي از سلول‌هايي را توليد كرده‌اند كه رشد كرده و به گلبولهاي قرمز خون تبديل مي‌شوند.
به گزارش ايرنا به نقل از ان.اچ.كي، سلول‌هايي كه از سلول‌هاي بنيادين يا "ايي.اس" توليد مي‌شوند، قادر هستند رشد كرده و به هر نوع بافت و ياارگان تبديل شوند.
به گزارش ان.اچ.كي، محققان ژاپني سلول‌هاي بنيادين موش را در محلول خاصي كه شامل تعدادي پروتئين شناخته شده براي تبديل سلولهاي بنيادين‌به عناصر سازنده خون بود، تركيب كردند.
آنها اين سلولها را براي مدت شش ماه كشت دادند و توانستند سلولهاي گلبولهاي قرمز خون را توليد كنند.
محققان ژاپني، سلولهاي گلبول قرمز خون توليد شده را به موشهايي كه مبتلا به كم خوني بودند تزريق كردند.
آنها مشاهده كردند،وضعيت موشهاي بيمار، پس‌از آن كه سلولهاي عادي گلبول قرمز خون تشكيل شد، بدون آن كه خونهاي تزريق شده از سوي بدن آنها پس زده شود، بهبود يافت.
اين گزارش مي‌افزايد: در دسامبر سال گذشته ميلادي (‪ (۲۰۰۷‬نيز يك گروه از محققان آمريكايي با استفاده از سلولهاي بنيادين توليد شده توسط محققان ژاپني دانشگاه كيوتو، به موفقيت مشابهي دست يافته بودند.
محققان مي‌گويند، اين موفقيت آنها انتظارات و اميدها را براي بكارگيري اين روش در درمان كم خوني در انسان را افزايش داده است.
منبع: خبرگزاري جمهوري اسلامي